За нас

Ние имаме история…

 

Фирма ТОТЕХ е основана през 1993г от специалисти в областта на озеленяването и ландшафтната архитектура с основна дейност : търговия със семена, проектиране, озеленяване и изграждане на дворове, градини и паркове, промишлени и спортни терени, биологична рекултивация на нарушени терени и всякакъв друг вид площи предназначени за зелено строителство.

 

 ТОТЕХ е най-голямата професионална компания в България в областта на търговията с тревни смески и специализирани семена за декоративни и спортни и тревни площи, а от 2000г и до сега е  и най-мащабният производител на тревни чимове за българския пазар. За иновативния си подход в озеленяването и създаване на българска марка тревни чимове, през 2003 г. фирмата е наградена със златен медал на изложението "Произведено в България". ТОТЕХ е и единствената българска фирма член на Международната организация на производителите на тревен чим TPI /Turfgrass Producers Internacional/.

 

ТОТЕХ работи в сътрудничество с водещите Европейски компании за производство на семена, а имено: DLF Trifoliun – Дания и  Carneau - Франция, чийто изключителен дистрибутор е вече повече от двадесет години. Гъвкавата ценова политика на фирмата, отговорността и компетентността на служителите са в основата на престижният имидж, който сме изградили както сред професионалистите, ландшафтни архитекти, така и стотиците доволни частни клиенти.

 

ТОТЕХ предлага собствена марка тревни смески, специално създадени  за почвените и климатични условия на България. Тези тревни смески са специфични комбинации от специално подбрани елитни сортове и култивари на тревни семена, които се развиват безпрепятсвено при нашите климатични условия. Имено тази разлика от стандартно продаваните масово семена и смеси, правят нашите тревни смески, най-продаваните и предпочитани в България вече повече от двадесет години, както от фирмите за озеленяване и от професионалистите, така и от крайния клиент. При нас може да закупите тревни смески за слънце, тревни смески за спорт и стадиони, тревни смески за сянка, цъфтящи и мавритански поляни над 10 вида, сортови семена от бяла детелина , троскот и още много други. ТОТЕХ изпълнява индивидуални поръчки за тревни смески при озеленяването на специфични обекти за биологична рекултивация на хвостохранилища, открити рудници и табани, озеленяване на крайпътни откоси и магистрали, укрепване на стръмни терени, терени с фотоволтаични системи, ветро-генератори и др.

 

ТОТЕХ е най-мащабният производител на тревен чим в България.  Повече от петнадесет години предлагаме на нашите клиенти перфектен тревен чим на достъпни цени, продукт съобразен с нашия климат и нашите почви, създаден от сортови, елитни семена. Като специалисти  и директни вносители на тревни смески, подбираме най-добрите семена за производството на нашите чимове. Чимът с марка ТОТЕХ е с гарантирано качество, което дава сигурност на клиентите за успех при затревяването на техните дворове и градини, паркове, кътове за отдих и т.н.Фирмата разполага с производствени бази в София и Варна.

 

ТОТЕХ предлага всички познати методи за затревяване на декоративни тревни площи :  сухо засяване на тревни смески, засяване по метода хидропосев, доставка и плоагане на тревен чим. за слънце, тревни смески за спорт и стадиони, тревни смески за сянка, цъфтящи поляни

 

С тревните смески и чимове на ТОТЕХ са изградени множество спортни терени и стадиони. Фирмата е основен доставчик на семена и тревни чимове на ПФК „Славия“, ПФК“ Левски“, ПФК“Ботев – Пловдив“, ПФК ЦСКА, Голф игрищата в Ихтиман, Равно поле, Каварна и още много други частни и обществени терени в цялата страна.


ДОБРЕ ДОШЛИ В ТОТЕХ – Там …където всичко винаги е зелено!

Озеленяване София